Knekkebrød

333680_361878167169339_2013250291_o
Det var offshore jeg fikk sansen for disse knekkebrødene. Oppskriften fikk jeg av en kollega (jeg har bare tilsatt litt ekstra nøtter til oppskriften). Nå har jeg alltid knekkebrød liggende i skuffen hjemme. Det er kjempe lett å lage- så det er bare å sette i gang!

Finn frem:

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl sammalt rug/hvete
  • 2 dl kruskakli
  • 2 dl solsikkefrø
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 dl linfrø
  • 2 dl gresskarkjerner
  • 1,5 ts salt
  • ca 7 dl vann
  • 1 dl mandler og/eller valnøtter (kjørt på foodprosessor) Valgfritt.

Fremgangsmåte:
Bland alt sammen og rør det til en tykk grøt. Fordeles på bakepapir på 3 stekebrett. Bruk hendene. Smør det så jevnt som mulig, bruk stekespade eller slikkepott til å trykke de sammen. Stekes først på 160 *C i 10 min. Ta ut platen og skjær opp passelige stykker med ett pizzahjul. Sett tilbake i ovn og stek videre i ca 50 minutter. Brekk de opp og server!

En kan steke flere brett om gangen, og ha gjerne døren litt på gløtt når du steker dem (slik at dampen kommer ut fortere).

Kjekt å vite:
Disse knekkebrødene inneholder masse god fiber som er bra for fordøyelsen. Drikk et glass juice ved siden av så tilfører du C-vtiman som er med på å lette opptaket av jernet i kornene.

Tips:
Hvis knekkebrød «deigen» blir for tykk så har du bare i litt mer vann. Det samme er hvis den blir litt for tynn, da har du bare i litt mer korn. Vannet er kun for at kornene skal holde sammen.

Velbekomme!

Én kommentar til “Knekkebrød

  1. Tilbaketråkk: Herlig og sunt – hjemmelaget brød og knekkebrød « Milkshake

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.